ESET TCR ve znamení Milovana Vesniče

ESET TCR ve znamení Milovana Vesniče

Cestovní vozy TCR zamířily po úspěšné premiéře v Maďarsku i na rakouský Red Bull Ring, kde druhým podnikem pokračoval seriál ESET TCR. Na velmi rychlém a mezi jezdci oblíbeném okruhu se vozy TCR postavily na start dvou krátkých sprintů a v obou případech vyhrál Milovan Vesnič se Seatem Cupra týmu ASK Vesnič, který si upevnil první místo v průběžném hodnocení ESET TCR.

Souboje cestovních vozů však byly vyrovnané a rozdíly některých jezdců se počítaly na desetiny vteřiny. Vesnič se po startu vzdaloval svým soupeřům, a tak se veškerá pozornost soustředila na dvojici Jasmin Preisig s Opelem Astra a Václav Nimč jr. s Audi RS3 LMS týmu Křenek Motorsport. Jezdci zajížděli prakticky shodné časy a v těsném sledu pokračovali až do cíle. Nimč jr. nakonec dojel za Preisigem s rozdílem pouhých šest desetin vteřiny. Na čtvrtém místě byl klasifikován Vesničův týmový kolega Jakub Wyszomirski s Hondou Civic a za ním dojela dvojice vozů Seat Cupra, řízena Carolem Wittkem a Csabou Tóth.

I sobotní klání mělo jednoznačného vítěze a Vesnič si odnesl z Red Bull Ringu maximální počet bodů. Tentokrát mu zpovzdálí dýchal na záda týmový kolega Wyszomirski, který se dokonce dostal do kontaktu s rychlejším vozem jiné kategorie. Polského jezdce však kolize nerozhodila a s drobnými šrámy na kapotě pokračoval. Za Vesničem projel se ztrátou čtyř a půl vteřiny a o dalších pět vteřin za ním projel cílem Václav Nimč jr. Jasmin Preisig se ve druhém závodě musel spokojit se čtvrtou pozicí a pátou příčku obsadil Csaba Toth před Carolem Wittkem.

COMMENTS