Clio Cup Bohemia: Zajistí si Sandström na Slovakiaringu titul?

Clio Cup Bohemia: Zajistí si Sandström na Slovakiaringu titul?

Letošní sezona Clio Cupu Bohemia pokračuje o víkendu na Slovakiaringu předposledním podnikem. A lídr šampionátu Filip Sandström má šanci zajistit si zde titul již jeden závodní víkend před koncem. Matematickou šanc ale stále mají také Erik Bertilsson, Juuso Panttila, Levente Losonczy a Balint Havtvani.

Letošní sezona Clio Cupu Bohemia má na programu předposlední letošní podnik. Jeho dějištěm bude okruh Slovakiaring. A za určitých podmínek bychom již po skončení tohoto víkendu mohli znát jméno nového šampiona.

Je totiž možné, že si Filip Sandström zajistí titul již jeden podnik před koncem. Švéd v dosavadních osmi závodech zvítězil hned pětkrát a na čele šampionátu se nachází s náskokem 51 bodů. Nyní je stále ve hře 108 bodů a po Slovakiaringu jich bude zbývat 54. Do konečných výsledků šampionátu ještě promluví vymazání dvou nejhorších výsledků po skončení sezony.

Kromě Sandströma ale stále mají matematickou šanci na titul ještě další čtyři závodníci. Jsou jimi celkově druhý Erik Bertilsson (51 bodů za Sandströmem), třetí Juuso Panttila (100 bodů za Sandströmem), čtvrtý Levente Losonczy (107 bodů za Sandströmem) a pátý Balint Hatvani (107 bodů za Sandströmem). Můžeme tedy očekávat, že ve zbývajících závodech tato čtveřice neudělá Sandströmovi cestu za titulem snadnou.

Jedním z jezdců, kteří stále mají šanci na titul, je i Levente Losonczy. Foto: Petr Frýba

Kromě zmíněné pětice jezdců ale nesmíme na Slovakiaringu podceňovat například ani Richarda Meixnera nebo Mihu Primožiče. Meixner, který stejně jako Sandström, Bertilsson a Panttila nastupuje v barvách týmu Carpek Service, byl letos již několikrát blízko ke svému prvnímu pódiu. Do startovního pole se nyní vrací po absenci v Grobniku. Tam chyběl, neboť se zotavoval ze své nehody při závodě do vrchu v Náměšti nad Oslavou. Miha Primožič již letos na stupně vítězů vystoupil dvakrát.

Uxa se vrací

Na Slovakiaringu budeme rovněž svědky i jednoho zajímavého návratu po delší době. O ten se postará bývalá hvězda našich závodů Clio Cupu Lukáš Uxa, který se v roce 2016 stal šampionem kategorie TWC3. Český jezdec bude hájit barvy stáje Art Of Racing. Kromě Uxy si připíše svůj první letošní start v Clio Cupu Bohemia také italský jezdec Silvano Bolzoni.

Úvodní foto: Petr Frýba