GTC sprintu kraluje po polovině sezony Rzepecki

GTC sprintu kraluje po polovině sezony Rzepecki

Ve sprintovém hodnocení kategorie GTC je na tom po polovině sezony nejlépe Adam Rzepecki. Polák vede průběžné pořadí s 32,5 bodem. Nedaleko za ním se ale nachází druhý Dennis Waszek (25 bodů). Třetí je Bódis Kálmán (13,5 bodu).

Po loňském zisku titulu vicemistra v kategorii Clio Cup se Adam Rzepecki přesunul na GT scénu a letos ho můžeme vídat za volantem vozu Porsche 911 GT3 Cup. A zejména při pohledu na průběžné pořadí sprintové klasifikace třídy GTC může být Polák v polovině sezony velice spokojen. V dosavadních šesti závodech sezony totiž nechyběl ani jednou na stupních vítězů a na konto si připsal mimo jiné i dva triumfy. Se 32,5 bodem se nachází na první příčce průběžného pořadí.

Rzepecki to ale ve druhé polovině letošního ročníku určitě nebude mít jednoduché. Jako s kandidátem na zisk titulu totiž musíme počítat minimálně i s Dennisem Waszkem. Český jezdec sice úvodní podnik sezony na Hungaroringu vynechal, z následujících čtyř závodů na Slovakiaringu a v Poznani ovšem vytěžil tři vítězství a jedno druhé místo. Tyto výsledky mu vynesly celkem 25 bodů. Do druhé poloviny sezony tak vstoupí se ztrátou pouhých 7,5 bodu na vedoucího Rzepeckého.

Na třetím místě se nachází stálice našeho šampionátu Bódis Kálmán, který má na kontě 13,5 bodu a svého nejlepšího letošního výsledku dosáhl při druhém závodě víkendu na Hungaroringu. Ten dokončil jako třetí. Čtvrtý je s 12,5 bodem Maciej Blažek, který ovládl na Hungaroringu úvodní závod sezony. Následují pátý István Bóta, šestý Tomáš Miniberger a sedmý Sergej Pavlovec. Všichni tři z těchto jezdců si letos připsali jedno druhé místo a na kontě mají devět bodů.

Jezdci stáje RTR Projects Tomáš Miniberger a Sergej Pavlovec nastoupili při sprintových závodech kategorie GTC na Slovakiaringu s vozem KTM X-Bow GTX. Foto: Petr Frýba

Druhá polovina sezony startuje již tento měsíc. O víkendu 23.-25. července se náš šampionát představí v chorvatském Grobniku.

Úvodní foto: Petr Frýba