Kdo se stane vicemistrem Renault Clio Cupu?

Kdo se stane vicemistrem Renault Clio Cupu?

Poslední letošní dva závody Renault Clio Cupu se ponesou ve znamení boje o titul vicemistra. Šance na celkové stříbro žije stále u pěti jezdců.

Poslední dva závody letošního ročníku čekají o víkendu na Hungaroringu rovněž kategorii Renault Clio Cup. O titulu šampiona již zde sice rozhodnuto je, to ale neznamená, že v Maďarsku nebude o co hrát. Situace v boji o celkové druhé místo totiž zůstává velmi otevřená.

K zisku stříbra má zatím v absolutní klasifikaci nejblíže Adam Rzepecki. Polák má na kontě 66 bodů, se kterými se momentálně nachází právě na druhé pozici celkového pořadí. Jeho bratr a současně týmový kolega od stáje Basenhurt Tomasz Rzepecki, kterému náleží v šampionátu třetí příčka, ale není daleko. Zaostává o devět bodů.

Adam Rzepecki je momentálně na celkovém druhém místě. Foto: Basenhurt

Ve hře ale bude během maďarského víkendu hned padesát bodů. Tento fakt tedy dává matematickou naději na zisk titulu vicemistra rovněž Pawlu Wysmykovi (53 bodů), Leventemu Losonczymu (36 bodů) a Jonasu Karklysovi (25 bodů). Všichni zmínění jezdci tak jistě budou dělat vše pro to, aby si z víkendu odnesli co nejlepší výsledky.

Do boje o nejvyšší příčky ale musíme počítat také s již jistým šampionem Tomášem Pekařem, který ovládl všechny z dosavadních šesti letošních závodů a na Hungaroringu se tak pokusí udržet svou stoprocentní úspěšnost. To vše ale pouze za předpokladu, že se ve startovním poli skutečně objeví. Po havárii ve čtvrtečním placeném tréninku se totiž nad jeho další účastí v podniku vznáší otazník.

Titulní fotografie: Carpek Racing/Petr Frýba