ESET iSeries pokračuje v Grobniku

ESET iSeries pokračuje v Grobniku

Virtuální šampionát ESET iSeries čeká tento víkend již třetí dějství. Uskuteční se v chorvatském Grobniku.

Poslední květnový víkend letošního roku se blíží. A nudit se během něj rozhodně nebudete. V neděli se totiž do své druhé poloviny přehoupne virtuální šampionát ESET iSeries, který má na programu již třetí dějství. Po závodech na Hungaroringu a Slovakia Ringu se jezdci tentokrát porvou o body na okruhu v chorvatském Grobniku.

Jakožto vedoucí muž průběžného pořadí vstoupí do tohoto klání Pavel Gellner. Jezdec Vekra Racing Teamu zaznamenal nejprve dva stříbrné úspěchy na Hungaroringu. O dva týdny později na Slovakia Ringu z toho pak bylo vítězství a devátá příčka. Tyto výsledky mu v součtu vynesly 63 bodů.

Český závodník ale prozatím rozhodně nemá nic jistého. O pouhých pět bodů za ním totiž zaostává jeho krajan Petr Fulín (58 bodů). Trojnásobný evropský šampion v závodech cestovních vozů zahájil sezonu nejlepším možným způsobem, neboť opanoval oba maďarské závody. Na Slovensku již ale tak úspěšný nebyl. Zatímco cíl prvního závodu proťal jako pátý, druhou jízdu vůbec nedokončil. Za incident s Gabrielou Jílkovou si navíc připsal dva trestné body, které byly po skončení slovenského víkendu odečteny z jeho konta a nyní tak figuruje na druhé příčce.

Nejlepší trojici průběžného pořadí uzavírá Josef Záruba (57 bodů). Pilot stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra podával ve všech dosavadních závodech konzistentní výkony (4., 3., 4. a 2. místo) a ani on tak na lídra Gellnera neztrácí mnoho. Jeho manko činí pouhých šest bodů.

V Grobniku bude ale opět možné nasbírat až 50 bodů a na konci víkendu tak mohou v čele celkové klasifikace figurovat teoreticky i čtvrtý Dávid Němček (52 bodů), jenž si během podniku na Slovakia Ringu připsal vítězství ve druhé jízdě, dále pátý Bartek Mirecki (38 bodů), šestý Michal Makeš (24 bodů), sedmý Jiří Navrátil (20 bodů), osmý Filip Sládečka (17 bodů), devátý Jáchym Galáš (15 bodů) a desátá Gabriela Jílková (14 bodů), která si během druhého podniku připsala rovněž dva trestné body, neboť zavinila kolizi s Michalem Makešem.

Fulín s Jílkovou ovšem nejsou jedinými závodníky, kteří na Slovakia Ringu způsobili kolizi a byli potrestáni ztrátou dvou bodů. Totéž potkalo i Mihu Primožiče, který takto zaplatil za incident se Szymonem Ladniakem a v průběžném pořadí se propadl z 12. místa na 13., Keija Kekeho Platzera a Tomáše Pekaře.

V týmovém hodnocení patří první místo stáji Vekra Racing (87 bodů). I zde je ale situace na čele velmi těsná, neboť jenom šest bodů ztrácí druhý Mičánek Motorsport powered by Buggyra (81 bodů). Třetí místo patří týmu ARC Bratislava (62 bodů). Slovenská ekipa má dvoubodový náskok před Fullinrace Academy (58 bodů), která se po slovenském klání propadla na první nepódiovou příčku z vedoucí pozice.

Třetí podnik sezony startuje tak jako v předchozích dvou případech v neděli ve 20:00 SELČ. Živý přenos budete znovu moci sledovat na YouTube a na naší oficiální facebookové stránce. Virtuální ESET iSeries podporují Autoklub ČR a slovenský SAMŠ.