Chlad v neděli potvrdil svůj titul

Chlad v neděli potvrdil svůj titul

Richard Chlad Jr. si dojel pro vítězství také v nedělním sprintu GT. Na stupních vítězů ho doplnili druhý Libor Milota společně se třetím Samuelem Sládečkou, který zároveň zvítězil v GTC a i on tak může slavit celkové prvenství. Třída TC-3500 opět patřila Józsefu Merkovi. Šampionem je zde Gábor Kismarty-Lechner.

Titul šampiona sprintu GT3 si Richard Chlad Jr. zajistil již po sobotním maďarském závodě, kde si dojel pro vítězství. Kdo ovšem čekal, že jezdec K+K Racing Teamu usne po dosažení celkového prvenství na vavřínech, ten se hluboce zmýlil.

Chlad totiž neměl v úmyslu ubírat, což dokázal ještě během sobotního odpoledne, kdy si v kvalifikaci zajistil pole position také pro druhou víkendovou jízdu. Za jeho zády se stejně jako v pátečním souboji o startovní pozice umístili druhý Samuel Sládečka, který zaznamenal nejrychlejší čas v GT3, se třetím Liborem Milotou.

V úvodních metrech závodu ale již jistý šampion první příčku uhájit nedokázal. Byl to totiž jeho krajan Milota, komu se podařilo vystartovat nejlépe ze všech a ze druhé řady se protáhl až do čela.

Sen o premiérovém triumfu v sezoně mohl ale pilot GT2 Motorsportu snít jenom krátce. Rozplynul se totiž již ve druhém okruhu, kdy první příčka putovala po úspěšném předjížděcím manévru zpět k Chladovi. Toho poté již nikdo ohrozit nedokázal a s náskokem větším než čtyři sekundy si dojel pro další prvenství.

Libor Milota se tedy nakonec musel spokojit se druhou příčkou. Pod šachovnicovou vlajkou jej následoval Samuel Sládečka, který obsadil třetí příčku. Slovenský závodník měl ale více důvodů k úsměvu než jenom bronzový úspěch. Ve třídě GTC totiž opět vystoupil na nejvyšší stupeň a definitivně rozhodl o svém titulu.

Na celkovém čtvrtém místě dorazil do cíle Kurt Wagner, jenž se v GTC umístil na druhé příčce. Žádné další účastníky již startovní listiny této kategorie po neúčasti Bronislava Formánka neobsahovala.

Pouze dva vozy byly ale klasifikovány také ve třídě GT3. Gregor Zsigo totiž šachovnicový praporek nespatřil a doprovodit na stupně vítězů Chlada s Milotou mu tedy umožněno nebylo.

Stejné vítěze jako v sobotu jsme ale neviděli pouze v GT3 a GTC. Vláda jednoho muže totiž pokračovala rovněž v TC-3500, kde zvítězil opět József Merk před svými krajany Csabou Tóthem (2.) a Gáborem Kismartym-Lechnerem (3.). Byl to ovšem poslední jmenovaný, kdo se smál po skončení závodu nejvíce, neboť si tímto výsledkem zajistil celkové prvenství.