Losonczy oslavil premiérový triumf v sezoně, Makeš nedokončil

Losonczy oslavil premiérový triumf v sezoně, Makeš nedokončil

Úvodní slovenský závod cestovních vozů přinesl premiérové vítězství v letošní sezoně třídy TWC1 Leventemu Losonczymu. Za Maďarem dojel na druhém místě Petr Majer a na třetím místě skončil Alfred Fischer. V kategorii TWC2 zvítězil jakožto jediný startující Michal Malíček a TWC3 opanoval Dennis Bröker.

Neporazitelnost Michala Makeše v kategorii TWC1 v prvním závodě víkendu na Slovakia Ringu skončila. Jezdec stáje Mičánek Motorsport se totiž po šesti výhrách tentokrát do cíle vůbec nepodíval, když kolidoval s Dano Danglem. Na nejvyšším stupni vítězů vystřídal českého závodníka Levente Losonczy.

Zatímco vítězná série Michala Makeše byla po jeho výpadku přerušena, šňůra pódiových umístění u jeho kolegy Petra Majera trvá. Ten totiž ani tentokrát nechyběl mezi nejlepší trojicí a cílem projel jako druhý.

Na pódiu TWC1 jsme ovšem mohli spatřit jezdce hned tří národností. Kromě Maďara a Čecha totiž bylo dopřáno ochutnat šampaňské také rakouskému závodníkovi Alfredu Fischerovi, jenž se umístil na 3. příčce.

V rámci třídy TWC2 skončil na první příčce Michal Malíček. Jeho cesta za triumfem ovšem nebyla příliš trnitá, neboť byl ve své kategorii jediným účastníkem.

Třídu TWC3 vozů Chevrolet Cruze opanoval Dennis Bröker. Jeho úhlavní rival v průběžném pořadí Wolfgang Kriegel, který na Slovensko přicestoval v roli lídra šampionátu, se v tomto případě musel spokojit se 2. místem. Poslední pódiovou příčku obsadil v této kategorii Sven Grossmann.