Sobotní GT sprint pro Malchárka

Sobotní GT sprint pro Malchárka

V sobotním sprintovém závodě vozů GT si na Slovakia Ringu dojel pro vítězství domácí Christian Malchárek před druhým Richardem Chladem Jr. a třetím Štefanem Rosinou. V GTC se radoval Bronislav Formánek a v hodnocení TC-3500 slavil Jozsef Merk.

Zatímco úvodní závod sobotního programu, kterým bylo klání TCR, slovenským fanouškům mnoho důvodů k radosti nepřinesl, po skončení sprintu GT a TC již mohli být o poznání šťastnější. Pro vítězství si totiž dojelo jedno z jejich želízek v ohni Christian Malchárek.

Vstup do závodu se ovšem vydařil nejlépe jinému slovenskému závodníkovi a to Samuelu Sládečkovi, který se po startu ze 4. místa posunul do vedení před kvalifikačního vítěze Marcina Jedlinského.

Tato podoba první dvojice ale nevydržela dlouho. Ještě během úvodního okruhu totiž došlo k incidentu, který se postaral o výjezd zpomalovacího vozu a s výjimkou vozu ARC Bratislava Miroslava Konopky do něj byli zapleteni právě i Jedlinski se Sládečkou. Zatímco pro prvního jmenovaného závod tímto skončil, favorit na vítězství ve třídě GTC se ještě dokázal s poškozeným vozem vrátit zpět na trať. Později se ale v boxech rozloučil se závodem i on.

Smůly svých soupeřů využil k posunu do čela právě Malchárek, který pak ve zbývajícím průběhu závodu neměl problém vedoucí příčku udržet a dojel si před zraky domácích fanoušků pro prvenství.

„Se závodem jsem spokojen a jsem šťastný, že se mi podařilo zvítězit, ačkoli vím, že mi hodně pomohly nehody soupeřů. Je vždy skvělý pocit závodit před domácími fanoušky,“ řekl Malchárek po skončení závodu.

Za Malchárkem proťal cílovou pásku Richard Chlad Jr.,který obsadil druhou příčku. Jezdec K&K Racing Teamu si ovšem svým výsledkem nemohl být jistý až do posledních metrů, neboť musel čelit tlaku ze strany dalšího domácího jezdce Štefana Rosiny. Ten se však nakonec musel spokojit s bronzem, který uzmul tři kola před cílem Liboru Milotovi.

GTC ovládl po Sládečkově odstoupení Bronislav Formánek před druhým Bartoszem Opiolou a v TC-3500 triumfoval Jozsef Merk, za nímž skončili druhý Nemanja Milovanovič se třetím Gáborem Kismartym-Lechnerem.