Mokrý závod formulí patřil Paolu Brajnikovi

Mokrý závod formulí patřil Paolu Brajnikovi

Před závodem formulí se na Red Bull Ring spustil liják, a přestože během startovní procedury už nebylo deštníků zapotřebí, dráha byla stále mokrá a peloton více než třiceti monopostů kroužil několik úvodních kol za safety carem.

Z pole-position startoval Paolo Brajnik před Jánosem Magyarem, Andreem Colou a Antoniem Bottirolim. Jakmile zhasla oranžová světla na safety caru, začalo se závodit, ale jen na krátký čas. V předposlední zatáčce se mimo trať ocitl monopost z druhé poloviny startovního pole a v poslední zatáčce předvedl ukázkovou piruetu Sandro Zeller, který s Colou bojoval o pozici.

Závod tak znovu zpomalil safety car a do boxu se vrátil až deset minut před koncem. Paolo Brajnik setrval na čele až do cíle, naopak z šestého místa na celkové druhé se propracoval Tom Beckhäuser, jenž sobotní závod nedokončil.

V kategorii E2-2000 tedy zvítězil Paolo Brajnik před Jánosem Magyarem. V kategorii F3 byl nejlepším mužem Tom Beckhäuser před Alessiem Deledou a Sandrem Zellerem. Ve formuli Renault se odehrával krásný souboj mezi Nicem Gruberem a Bartolomiejem Mireckim, byl to ovšem Gruber, který se ve finále radoval ze zaslouženého vítězství před Mireckim a Robertem Heflerem. Ve formuli 4 pak zvítězil Stefan Fürtbauer před Mariusem Morosanem.

Výsledky
Formula L21 Race 2