Sandro Zeller se prosadil i ve druhém formulovém závodě

Sandro Zeller se prosadil i ve druhém formulovém závodě

Švýcar Sandro Zeller vyhrál i druhý závod L21 Formula na okruhu Red Bull Ring. Po sobotní výhře přidal i triumf v nedělním závodu, do kterého startoval z druhého místa. V ranní kvalifikaci totiž pršelo a výkonnostní rozdíly mezi jednotlivými formulemi se smazávaly. Díky tomu si pole-position vyjel Bartolomiej Mirecki s formulí Renault. Na suché dráze v odpoledním závodu však neměl proti rychlejším monopostům F3 šanci a Zeller šel ještě v prvním kole do vedení, které si držel až do cíle.

Na druhém místě dojel Alessandro Bracalente, který se držel těsně za Zellerem a čekal na příležitost k předjetí. Ta ovšem nenastala a Bracalente projel pod šachovnicovým praporkem se ztrátou sedmi desetin na Zellera. Andrea Cola pak dojel na třetí pozici se ztrátou 2,2 vteřiny na vítěze. Čtvrté a páté místo si přerozdělili Phillip Regensperger, resp. Marcel Tobler.

Ve třídě F3 Trophy pak vyhrál Bartolomiej Mirecki a na stupních vítězů jej doplnili Antonín Sus a Robert Siska z týmu Inter Euro Competition. Čtvrtou pozici bral Vladimír Netušil z týmu Effective Racing.

Ve třídě D2-2.0 se stal vítězem Janos Magyar z týmu Magyar Racing a prvenství v kategorii F4 Trophy patřilo Larsi Baumelerovi z týmu Equipe Bernoise.

COMMENTS