Jednoznačným králem víkendu se stal Marcin Jedlinski

Jednoznačným králem víkendu se stal Marcin Jedlinski

Dvě vítězství v ESET Sprint a nakonec i výhra ve vytrvalostním závodu. To je víkendové skóre Marcina Jedlinskiho z Red Bull Ringu, kde se svou fosforově žlutou Audi R8 LMS nedal soupeřům jedinou šanci.

Marcin Jedlinski své ambice na hodinu trvající závod nastínil už v kvalifikaci, kde získal pole-position a po startu si vedoucí příčku udržel až k šachovnicovému praporku. O své místo ani dočasně nepřišel během zastávek v boxech, tak dominantní byla jízda polského jezdce z týmu OLIMP Racing. Více než polovinu závodu se za Jedlinskim drželo Porsche 911 GT3 posádky Zejlko Drmič a Robert Lukas, ale pak se rozdíl natáhl a dvojice si jen udržovala druhé místo až do cíle.

Na bronzové pozici v ESET Endurance se umístil skvěle jedoucí Denis Waszek s Lamborghini Huracan, jenž se zároveň stal vítězem kategorie GTC. S blížícím se koncem závodu sváděl dramatický souboj s vozem BMW M6 GT3 posádky Jakub Knoll – Richard Gonda. Německý stroj týmu Šenkýř Motorsport za sebou nakonec nechal s rozdílem 0,130 vteřiny. V rámci kategorie GTC byli za vítězem Waszkem klasifikování Josef Záruba a Bronislav Formánek s Lamborghini Huracán.

Ve třídě GT3 Trophy zažíval podobný úspěch jako Jedlinski i Tomáš Erdelyi. Po výhrách ve sprintech se nejcennějšího poháru dočkal i ve vytrvalosti, v níž BMW Z4 GT3 sdílel s Richardem Gondou, který absolvoval dvojí směnu s Z4 a M6. Na třetím místě skončil Kalmán Bodis a třetí příčku obsadili Gregor Zsigo a Lubomír Jakubík s BMW Alpina B6. V dalších kategoriích pak triumfovali Petr Válek (D4-3.5) a dvojice Csaba Tóth a Gábor Kismarty-Lechner (TCR).

Ve třídě sportovních prototypů si vítězství zajistili Václav Janík a Tomáš Korený s Normou M30 LMP3.

COMMENTS