Galáš mladší míří na okruhy

Galáš mladší míří na okruhy

Závodnická rodina Galášů se pomalu rozrůstá. Není tomu tak dávno, co se do motorsportu pustil naplno Milan Galáš, když se svým Porsche 991 GT3 na začátku uplynulé sezony rozšířil pohárovou kategorii GTC v mezinárodním okruhovém seriálu ESET V4 Cup. Již v příštím roce by se v něm mohl potkat s jedním ze svých synů.

Pro patnáctiletého motokárového jezdce Jáchyma Galáše je připravený Renault Clio Cup IV v barvách GT2 Motorsportu, se kterým posbírá první závodní zkušenosti na začátku nadcházející sezony ve vybraných podnicích Carbonia Cupu a Slovenského okruhového poháru. Cílem pak bude stihnout start ESET V4 Cupu na Hungaroringu koncem dubna.

„Ze svého syna Jáchyma mám radost a poslat ho do nějakého automobilového seriálu v závodech na okruzích bylo dlouhodobým plánem. Má za sebou několik sezon strávených v motokárách. Co se týče kategorií v rámci Mistrovství České republiky v kartingu, tak v sezoně 2013 skončil druhý v Easykart 60, loni dosáhl na třetí místo ve třídě Rotax Max Junior. Loni vstoupil do nejvyšší kategorie KZ2 a musel se vypořádávat s velice náročnou konkurencí. Ze začátku sice ztrácel, ale na konci roku už dokázal držet krok s těmi nejrychlejšími,“ popisuje Jáchymovu kariéru otec Milan Galáš.

„Já doufám, že se mu přechod na velké okruhy povede. Na jaře ho totiž ještě čeká důležitá okruhová škola u pana Mičánka, a pokud ji zvládne, bude moci začít se závodním programem. Jednou bych ho rád viděl ve svém Porsche. Mám tři syny, ten druhý také jezdí motokáry a náš třetí nejmenší závodí zatím jen v pití mléka na čas. Vůbec by mi nevadilo, kdybych se do budoucna věnoval jen svým synům a pomáhal jim v kariéře. Ono to k tomu stejně zatím směřuje,“ dodává Milan Galáš.

 

COMMENTS