Bartolomiej Mirecki prožil nejlepší závod roku na Slovakia Ringu

Bartolomiej Mirecki prožil nejlepší závod roku na Slovakia Ringu

Bartolomiej Mirecki letos vyhrál kategorii F3 Trophy v rámci L21 Remus Formula. Kromě tohoto triumfu se mu společně s Paolem Brajnikem podařilo ovládnout celkové hodnocení formulové série. V takto úspěšnou sezonu polský jezdec na začátku roku ani nedoufal.

Vyhrál jste kategorii F3 Trophy a s Brajnikem i celkového hodnocení L21  Remus Formula, očekával jste tento výsledek před začátkem sezony?
Za vítězství v F3 trophy jsem nesmírně rád, ale nebylo to jednoduché. A skvělé je také první místo s Paolem v celkové klasifikaci. Na prvním závodě na Hungaroringu jsem byl velmi rychlý, což mi dodalo do zbytku sezony trochu sebevědomí, ale kdyby mi na začátku někdo řekl, že to celé vyhraji, považoval bych ho za blázna. Je zkrátka skvělé zvitězit mezi rychlejšími vozy, než mám já.

Na který závod budete ještě dlouho vzpomínat?
Myslím, že na první závod na Slovakia Ringu. Začátek byl hodně bláznivý, startovalo se za safety carem na hladkých pneumatikách, zatímco polovina dráhy byla mokrá. Po pěti zatáčkách jsem měl takový náskok, že jsem přemýšlel, zdali byl závod vůbec odstartován. V prvních dvou kolech jsem si vytvořil dostatečný náskok a potom ten finiš. Rozdíl jen 0,005 vteřiny mezi mnou a Paolem a dalších 0,143 vteřiny ztrácel třetí Janos (Magyar). Myslím, že je to nejtěsnější rozdíl v historii šampionátu ESET.

Byl jste tedy schopen porazit jezdce s mnohem rychlejšími auty, obzvlášť na mokru. Jaký je to pro vás pocit?
Velmi rád závodím na mokré trati, kde se ukážou kvality pilotů. Předjíždění rychlejších jezdců bylo hodně obtížné, v zatáčkách nemám tak dobrou aerodynamiku a na rovinkách mi chybí rychlost. Vždycky jsem se snažil jet na maximum a na 110 % využít sílu mého auta. Po každém závodě jsem byl spokojen za to, že jsem bojoval s rychlejšími auty.

Který okruh v kalendáři považujete za nejoblíbenější?
Mám rád Brno, je to technická trať se specifickými zatáčkami a není jednoduché se ji naučit. Navíc jsem v Brně vyhrál všechny mé předešlé tituly, takže mám na toto místo pěkné vzpomínky.

Jaké máte plány na zbytek sezony a co ta příští?
Letos ještě absolvuji dva závodní víkendy ve Formuli Renault NEC, kde jsem v první trojce. Takže tam musím ještě zabojovat. Také s členy našeho týmu absolvuji 10h Le Brno s vozem VW Golf Cup. Od roku 2015 pak v prosinci jezdíme Varšavskou rallye v Polsku se Subaru Impreza. Co se týče plánů na příští rok, vše bude záležet na rozpočtu, každopádně jsem přesvědčen, že toto nebyla má poslední sezona v ESETu.

 

COMMENTS