James Egozi vyhrál úvodní závod ACCR Czech Formula na Red Bull Ringu

James Egozi vyhrál úvodní závod ACCR Czech Formula na Red Bull Ringu

Americký jezdec James Egozi proměnil svůj start z pole-position v dominantní vítězství prvního závodu ACCR Czech Formula na Red Bull Ringu. Radost týmu PHM Racing zdvojnásobil Nandhavud Bhirombhakdi, jenž dojel na druhém místě. Třetí skončil Reno Francot.

Krátce před startem závodu se nad okruhem spustil krátký déšť, a přestože dráha zůstala relativně suchá a jezdci zůstali na hladkých pneumatikách, byl vyhlášen mokrý závod a startovalo se za safety carem.

Pole monopostů formule 4 tak první dvě kola kroužilo za zpomalovacím vozem. Jakmile došlo ke skutečnému startu závodu, Michael Sauter zaútočil na vedoucího Jamese Egoziho a dostal se do vedení. Jenže Egozi se nevzdal a na dlouhé rovince vedoucí do druhé zatáčky převzal zpět vedení. Na Sautera naopak útočil Bhirombhakdi, sledován Francotem.

První čtveřice závodníků se odpoutala od svých pronásledovatelů Jakobsena, Tylora, Šafránka, Michla, Mikeše a Ischera, jenž se po kontaktu s týmovým kolegou Jakobsenem propadl na konec startovního pole.

V šestém kole Bhirombhakdi zaútočil na druhého Sautera a po předjížděcím manévru, trvajícím od druhé zatáčky až po technickou sekci okruhu, se Bhirombhakdi dostal na druhé místo. Tým PHM Racing od toho momentu držel první dvě příčky.

O kolo později pokořil Sautera i Reno Francot z týmu Jenzer Motorsport. Nicméně Sauter se nevzdával a v následujícím kole se pokusil vybojovat třetí místo nazpět. Francot se však útoku ubránil a mezitím tuto dvojici dohnal Mathias Jakobsen, další reprezentant týmu Jenzer Motorsport. Jakobsem předjel Sautera v devátém kole. Tím však jejich souboj nekončil a téměř celé následující kolo jeli tito dva mladí závodníci bok po boku. Tím úspěšnějším byl nakonec Sauter.

V samotném závěru závodu se Bhirombhakdi dostal pod tlak třetího Francota, thajský závodník však svou pozici udržel.

Vítězem závodu se tak s náskokem čtyř sekund stal James Egozi před Bhirombhakdim a Francotem. Na čtvrtém místě dojel Michael Sautner, pátý skončil Mathias Jakobsen, ale za incident s týmovým kolegou Ischerem v prvním kole si vysloužil desetisekundovou penalizaci a propadl se na šesté místo za Ischera. Sedmý skončil Niko Tylor, na osmém místě dojel Jiří Šafránek, devátý skončil Oliver Michl a desátý Miroslav Mikeš.

ACCR Czech Formula Championship – Race 1