Tomáš Pekař a Martin Kadlečík si z Německa odvážejí double

Tomáš Pekař a Martin Kadlečík si z Německa odvážejí double

Tomáš Pekař s Cliem V a Martin Kadlečík s Cliem IV startovali do druhého závodu z první řady a své pozice si udrželi až do cíle červenými vlajkami zkráceného závodu. Oba čeští závodníci tak navázali na své výsledky z prvního sprintu a z Německa si odvážejí každý po dvou výhrách.

Po startu se jezdci bezpečně seřadili do první zatáčky v pořadí Pekař, Kadlečík, Nik Štefančič, Michael Hulm, Szabolcs Lantos a Miha Primožič.

První čtveřice jezdila v prvních kolech za sebou, byť Pekař zajížděl nejrychlejší kola. Držel si však rozumné tempo a svým pronásledovatelům se nevzdaloval. Nejdramatičtější souboj probíhal mezi Lantosem, bránící páté místo před Primožičem.

Dopředu se mezitím posouval Henrik Seibel, jenž první závod nedokončil a do toho druhého startoval z poslední pozice. V pátém kole předjel Davida Malinkovského a posunul se na sedmé místo. V polovině závod se Hulm dostal před Štefančiče na celkové třetí místo, byť v rámci pořadí jednotlivých kategoriích se nic neměnilo. Hulm totiž startoval s Cliem IV a Štefančič s novější pátou generací.

V závěru závodu mezi sebou o osmé místo bojovali David Malinkovski a Igor Tomljanović. Mezi oběma závodníky však došlo k havárií a oba dostali smyk. Nakonec pokračovali dál, ale ani jejich rozjezd se neobešel bez kontaktu. O pár minut později havaroval se svým vozem Adam Konopka a závod byl dvě a minuty před koncem zastaven.

Závod Clio V tak vyhrál Tomáš Pekař před Nikem Štefančičem, Szabolcem Lantosem, Mihou Primožičem, Henrikem Seibelem, Davidem Malinkovskim a Thomasem Fischerem. V kategorii Clio IV triumfoval Martin Kadlečík před Michaelem Hulmem, Igorem Tomljanovićem, Adamem Konopkou a Jiřím Zbožínkem.

CLIO – Race 2