Domácí Thomas Fischer získal vítězství v Clio Cupu

Domácí Thomas Fischer získal vítězství v Clio Cupu

Thomas Fischer zvítězil v druhém závodě Clio Cupu na Red Bull Ringu. Závod byl poznamenán nehodou Szabolcse Lantose, který krátce předtím převzal vedení.

Z první řady startovali Valter Nežič a Thomas Fischer, z druhé Libor Horák a Tomáš Pekař a ze třetí lídr průběžného pořadí Tobias Poschik a vítěz včerejšího závodu Michael Hulm.

Nežič skvěle odstartoval a okamžitě si vytvořil několikametrový náskok, jenže ve čtvrté zatáčce prvního kola vyjel mimo trať a propadl se na konec pole. V ten samý moment převzal vedení Michael Hulm od Libora Horáka a zdálo se, že je na cestě k druhému prvenství. Na třetí místo se posunul domácí Thomas Fischer, zatímco Poschik špatně odstartoval a už po prvním kole se objevil v boxech s technickými problémy.

Fischer tlačil na druhého Horáka a jejich souboj pozorně sledoval Richard Meixner na čtvrtém místě. Před polovinou závodu se Fischer posunul na druhé místo a začal stíhat na prvním místě osamoceného Hulma. Podobně úspěšný byl i Meixner, který se společně se Szabolcsem Lantosem dostal před Horáka.

Lantos se brzy dostal i před Meixnera a zakrátko se na čele utvořila tříčlenná skupinka v pořadí Hulm, Fischer a Lantos. Souboje Hulma a Fischera a jejich drobného kontaktu pak využil Lantos a dostal se do vedení závodu před Fischerem a Hulmem.

Bohužel Lantos si prvního místa dlouho neužil. Ještě v témže kole udělal chybu v předposlední zatáčce a tvrdě narazil do bariéry. Na trať musel safety car a dovedl jezdce bezpečně až do cíle.

Vítězem závodu se tak stal domácí Thomas Fischer před Michaelem Hulmem a Mihou Primožičem. Čtvrtý skončil Richard Meixner a pátý Libor Horák. V rámci kategorie Clio V zvítězil Tomáš Pekař před Henrikem Seibelem.

Výsledky
Clio Cup – Race 2