Vyjádření k současné situaci ohledně koronaviru

Vyjádření k současné situaci ohledně koronaviru

Úprava kalendáře pro rok 2020 zatím není v plánu.

Ve světě aktuálně řádí epidemie koronaviru. Vir CoViD-19 již má na svědomí mimo jiné i zrušení řady motoristických podniků. Odloženy už byly čtyři klání MotoGP, rovněž došlo ke zrušení tří závodů formule E, přesunut byl také úvodní podnik GT World Challenge včetně evropského šampionátu Lamborghini Super Trofeo a další.

Co se ale našich okruhových závodů týče, kalendář pro letošní sezonu zatím stále ještě platí, byť s jistými opatřeními. V Maďarsku i v Rakousku dnes sice došlo k omezení sportovních akcí, dle výpovědí organizátorů ale závody zatím ohroženy nejsou.

Fönix Motorsport: „Od dnešního dne platí v Maďarsku nová pravidla pro uspořádání sportovních akcí. Dle aktuálního stavu lze závody na Hungaroringu uspořádat pod podmínkou, že proběhnou bez diváků. Je to škoda, nicméně podmínku plně respektujeme a příprava na závod probíhá v plném proudu.“

Přísnější pravidla platí v Rakousku, kde byly zrušeny všechny závody od dnešního dne až do konce dubna. Neuskuteční se tak závody do vrchu v Rechbergu, stejně jako Rebenland Rallye.

Josef Křenek: „Díky dnešním opatřením byly až do konce dubna všechny závody v Rakousku zrušeny. Termín našeho závodu je „až“ v půli května a byl jsem pořadatelem Gerhardem Leebem ujištěn, že s jeho uspořádáním plně počítají a práce na přípravách probíhají podle plánu. Nejpozději tři týdny před závodem dojde ke konečnému rozhodnutí. V současné době nám nezbývá nic jiného než čekat a případně reagovat na situaci.“

Přípravy na pořádání rakouského klání probíhají podle plánu.